Aurinkokiven koulu, laajennus

Vantaa | Käynnissä, valmis 2019/8 | 4 500 m2
Playa Arkkitehdit

Kiinto- ja irtokalustus- sekä sisustustekstiilisuunnittelu

DesignDesk on suunnitellut Aurinkokiven koulun laajennusosaan kiinto- ja irtokalustuksen sekä sisustustekstiilit. Laajennusosan myötä koulusta tulee yhtenäinen peruskoulu, jonka monikäyttöisiä ja muunneltavissa olevia tiloja käyttävät joustavasti eri vuosiluokat.

Kaksi vuotta toimineessa Aurinkokiven koulussa oli jo paljon käyttökokemusta, jota voitiin hyödyntää laajennusosan suunnittelun pohjana. Opettajakollegio listasi huolellisesti tarpeita, kokemuksia ja toiveita. Niiden avulla etsittiin ratkaisuja ja tehtiin päätöksiä yhteisissä suunnittelukokouksissa. Suunnitelmassaan DesignDesk nivoi arkkitehtuurin ja kalustuksen toimivaksi ympäristöksi, joka tukee ja rikastuttaa oppilaiden ja opettajien päivittäistä vuorovaikutusta.

Laajennusosan perusopetuksen luokattomat tilat on jäsennelty taitavasti kalusteiden muotojen, värien, tekstuurien harmoniaa sekä kontrasteja hyödyntäen. Uudenlaisessa oppimisympäristössä kalustuksen tulee rajata ja vaimentaa ja toisaalta rohkaista ja aktivoida toimintaa.

Aalto kampus ”Väre”

Espoo | 2018 | 45 000 m2
Verstas Arkkitehdit

Kiinto- ja irtokalustesuunnittelu

Aalto Kampus ”Väre” on taideyliopiston uusi päärakennus Otaniemessä Espoossa. Arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Verstas Arkkitehdit ja projektin johtavana sisustusarkkitehtina on toiminut Tero Hirvonen / DesignDesk. Suunnittelukokonaisuuteen kuuluivat tilaratkaisujen lisäksi määrällisesti mittavat kiinto- ja irtokalustekokonaisuudet, myös vanhoja irtokalusteita käytettiin huomattava määrä.

Osana tehtäviä on ollut myös rakennuskompleksiin liittyvän Metrokeskuksen kaupallisten tilojen suunnittelu.

Kauppakorkeakoulun Otaniemen kampus

Espoo | 2018 | 18 000 m2
Sisustusarkkitehtitoimisto KOKO3

Kiinto- ja irtokalustussuunnittelu

Kauppakorkeakoulun uusi kampus on osa ”Väreen” kokonaisuutta. Yhteistyössä sisustusarkkitehtitoimisto KOKO3:n kanssa suunniteltu kokonaisvaltainen sisustus henkii modernilla ilmeellään kauppakorkeakoulun perinteitä. Tero Hirvonen on suunnitellut kohteen rakennusurakkaan kuuluvat kiintokalusteet, kuten luentosalien kalusteet, taukokeittiöt, naulakot ja lokerokalusteet.

Roihuvuoren ala-aste

Helsinki | 2016 | 3 803 m2
JRT Arkkitehdit

Irtokalustus- sekä sisustustekstiilisuunnittelu

Professori Aarno Ruusuvuoren suunnittelema Roihuvuoren ala-asteen koulun perusparannus valmistui 2016. DesignDesk on suunnitellut koulun irtokalustuksen sekä sisustustekstiilit tukemaan uuden opetusohjelman mukaista toimintaa alkuperäisen tilaharmonian periaatteita vaalien.

60-luvun betoniarkkitehtuurin ja silloisen koulukäsityksen mukaiset tiukat luokkahuoneet olivat hyvinkin haasteelliset kalustaa. Tämä sekä suuri oppilasmäärä vaikuttivat ilmeeltään kevyiden, liikuteltavien kalusteiden valintaan. Joitain vanhoja kalusteita hyödynnettiin ja irtokalustus mukautettiin osaksi rakennuksen arkkitehtuuria, yhteistyössä Helsingin kaupungin ja JRT Arkkitehtien kanssa.

Helsingin kaupungin opetusvirasto (nyk. Kasko)

Helsinki | 2016 | 11 000 m2
HMT Arkkitehdit

Irtokalustus- sekä sisustustekstiilien suunnittelu

Helsingin kaupungin opetusvirastolle saneerattiin uudet toimitilat Teollisuuskadulle, Helsingin Vallilaan. DesignDesk teki kohteeseen irtokalustus- sekä sisustustekstiilien suunnitelmat. Kiinteistön saneeraussuunnitelman on laatinut HMT Arkkitehdit.

Asiakkaan toimistotyöskentelytapoihin tutustuminen aloitettiin jo viraston aiemmin käyttämissä tiloissa. Paikan päällä tutustuttiin työskentelyn arkeen, keskusteltiin työntekijöiden kanssa ja inventoitiin vanhoja kalusteita. Mahdollisimman eheän kokonaisuuden aikaansaamiseksi tutustuttiin lisäksi arkkitehtien laatimaan suunnitelmaan. Suunnittelun yhtenä lähtötietona käytettiin työympäristökonsultin tutkimusmateriaalia.

Aurinkokiven koulu, päiväkoti ja neuvola

Vantaa | 2016 | 8 200 m2
Playa Arkkitehdit

Toiminnallinen suunnittelu ja erikoiskalustesuunnittelu

Vantaan Kivistössä sijaitseva Aurinkokiven monitoimitalo on keskeinen osa rakenteilla olevaa Kivistöä. Rakennuksessa toimii n. 500 oppilaan alakoulu, päiväkoti ja neuvola, joiden tilat nivoutuvat säteittäin keskusaulan ympärille. DesignDesk on tehnyt kohteen toiminnallisen suunnittelun, erikoiskiintokalustus- ja irtokalustussuunnitelmat sekä sisustustekstiilien suunnitelmat.

Rakennuksen arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Playa Arkkitehdit.

Opinmäki
Opinmäen kampus

Espoo, Suurpelto | 2015 | 16 000 m2
Esa Ruskeepää arkkitehdit

Erikoiskaluste- ja toiminnallinen suunnittelu. Irtokalustesuunnittelu.

Opinmäki on Espoon Suurpeltoon rakennettu uuden kaupunginosan toiminnallinen keskus, joka otetaan käyttöön elokuussa 2015. Rakennuksessa on avoin oppimisympäristö 1000 oppilaalle. Lisäksi rakennuksessa tulee toimimaan Espoon kaupunginkirjaston työpaja sekä 110 lapsen päiväkoti.

Kuva: Mika Huisman
Seinäjoen kaupunginkirjasto

Seinäjoki | 2012 | 4 500 m2
JKMM Arkkitehdit

Erikoiskalustesuunnittelu, toiminnallinen suunnittelu, yhteistyössä Päivi Meurosen kanssa

Seinäjoen kirjaston uusi laajennusosa, joka on onnistuneesti toteutettu Alvar Aallon suunnittelemien rakennusten muodostamaan kulttuurimiljööseen.

Kaisa-talo, Helsingin yliopiston pääkirjasto

Helsinki | 2011 | 25 000 m2
Anttinen Oiva arkkitehdit

Sisustus-, erikoiskaluste- ja irtokalustesuunnittelu, tilojen toiminnallinen suunnittelu, kirjakahvilan suunnittelu

Kaisa-talo on Helsingin yliopiston uusi kirjasto, johon saman katon alle yhdistettiin eri toimipisteissä sijainneet eri laitosten kirjastot. Kirjastossa on 10 kerroksessa kokoelma, ryhmätyötiloja sekä monimuotoisesti erilaisia lukutiloja. Talossa toimii myös American Resource Center, Eu-tietokeskus ja tilastokeskuksen infopiste. Lisäksi Vuorikadun tasolla on Uni-Café:n ja Gaudeamuksen suosittu kirjakahvila.

Kuva: Daniele Mattioli
Kirnu

Shanghai, Kiina | 2010 | 3 200 m2
JKMM Arkkitehdit

Erikoiskaluste- ja tilasuunnittelu, yhteistyössä Päivi Meurosen kanssa

Kirnu on maailmanlaajuisesti suurta huomiota herättänyt Suomen maailmannäyttelypaviljonki.
Näyttelykokonaisuuden lisäksi rakennuksessa oli edustustiloja sekä julkinen kahvila.